Kuca snova - Živećemo na roditeljskoj grbači

Jeste da moj blog nije na ovu temu ali posle tako mnogo ljutitih komentara i u manjini onih koji su podrzali dobitnike emisije ´´Kuca snova`` moram i ovaj tekst da vam prenesem:
(ALO)

Živećemo na roditeljskoj grbači
Dobitnici „Kuće snova“ moraće da kamče pomoć da bi platili račune

Vlasnici kuće snova rešili su da sve troškove održavanja nekretnine vredne pola miliona evra do daljeg snose njihovi roditelji.

Saška i Saša otputovali su u petak u Niš kako bi se odmorili, uživali u popularnosti i položili uslovne ispite na fakultetu za upis završne godine studija. U Beograd se vraćaju sredinom septembra, kada ih očekuje venčanje iz snova i prvi izazovi samostalnog života.

Ekipa „Alo!“ posetila je buduće supružnike neposredno pred polazak u grad na Nišavi i izvršila inspekcijski obilazak vile u naselju Rakovica.
- Kuća je sjajna. Ostaju da se urade još neki sitni radovi i unesu neke naše lične stvari kako bismo otpočeli novi život - kaže Saša.
Saška razmišlja i o malom preuređenju doma.

- Voleli bismo da imamo malu teretanu. Saša i ja obožavamo da vežbamo,
Dok nam pokazuju predivnu dnevnu sobu, mladi par nam objašnjava kako će izgledati njihovi prvi dani u prestonici nakon svadbe koju planiraju da upriliče ispred bazena u krugu prijatelja i porodice.
- Suviše je rano za pitanja o proširenju porodice. Trenutno nam je primaran fakultet. Verovatno ćemo ostati da studiramo u Nišu i gledati da to žavršimo u najkraćem mogućem roku - objašnjava Saša.
Popularni par se slaže da neće žuriti sa traženjem stalnog zaposlenja u Beogradu.
- Roditelji će nas izdržavati, a pokušaćemo da pronađemo neki honorarni posao. Uvek smo voleli da pored džeparca imamo i neki svoj dinar - otkriva Saška.
Ona dodaje da im održavanje novog doma neće biti teško i da će kućne poslove raditi zajedno.
- Nismo još detaljno spremali kuću, tako da ne znamo šta nas čeka. U društvu je sve lakše. Saša je naučio da kuva, pa će mi pomagati.
Na kraju posete zapitali smo glavu porodice o konkretnim mesečnim prohtevima jednog zaljubljenog mladog para.
- Ovo je jedna štedljiva kuća. Koristi solarnu energiju, tako da nam računi neće biti veći od 200 evra. Jedino su nam savetovali da ne palimo grejače u bazenu jer su najveći potrošači struje - kaže Saša.


Ne smeju da prodaju kuću

Novi vlasnici kuće snova nemaju pravo rentiranja i prodaje kuće, a imaju obavezu da žive u njoj. U suprotnom organizator serijala im može oduzeti pravo vlasništva. Ukoliko budu imali problema sa plaćanjem računa, to je isključivo njihov problem. Sve ovo saznajemo od izvora bliskom kući „Adventidž“ koja stoji iza licence emisije.


Lj. Radanov - D. P.

No comments: