Veza sa vašom bebom

(Izvor poslovna zena)

Povezivanje sa vašom bebom je ljubavni proces koji pomaže u formiranju veze ili emocionalne konekcije sa vašom bebom. Za mnoge roditelje povezivanje je direktnaVeza sa bebom osetljivost koja se dešava tokom prvih sati ili dana života. Ipak, za bebu, veza nije samo trenutak.

Formira se postepeno i omogućena je vremenom. Bezbrižna veza razvija se od očekivanih i odgovarajućih davanja pažnje. Razmišljanje kako da zadovolji svoje potrebe je jedan od osnovnih procesa koje vaša beba preuzima. Brzo uzvraćanje na njene zahteve će pomoći bebi da stvori poverenje u vas, u nju samu i u njenu okolinu.

Držanje, pričanje, pevanje, ljuljanje i drugi međusobni uticaji između vas i vaše bebe su iskustva koja se ostvaruju kontaktom.

Ovo su saveti koji ce vam pomoći da stvorite dobru komunikaciju sa vašom bebom:

1. Namestite svoje lice blizu lica vaše bebe i gledajte u oči jednog drugom. Vaše nasmejano lice, promena izraza lica i nežan glas će je privući.

2. Ljubazan dodir će hraniti emocionalni razvoj bebe i doprineće osetni značaj.

3. Masaža je jedan od najefikasnijih poklona koji možete dati svojoj bebi. To je jezik ljubavi između roditelja i bebe koji doprinosi mnogo dobiti. Opušta, otklanja stres i pomaže vašoj bebi da lakše zaspi.

4. Držite vašu bebu nasuprot svojih grudi i dišite polako. Toplina vašeg tela, miris vaše kože i lupanje srca su veoma uveravajući.

5. Pričajte sa bebom!!! Ne brinite da ćete mozda zvučati glupo. Uključite bebu u vaše aktivnosti pričanja oko svega što radite. Prvi put kada beba počne da se smeje i da pravi zvukove počnite da joj ponavljate neke reči više puta.

6. Pevajte vašoj bebi!!!! Postoji li bolji način da joj pokažete svoju ljubav i radost? Čak i ako mislite da vaše pevanje nije najbolje, za vašu bebu jeste najbolje! Ona će voleti vaš trud i pažnju.

7. Nisu vam potrebne skupe igračke kojima ćete se igrati sa bebom, zato što ste vi njena najvažnija igračka!!! Pomozite bebi da nauči i pretraži svet tokom prvih meseci tako što ćete njene igračke i njen svet napraviti stvarnim.

8. Bebe vole muziku, kretanje i vašu blizinu. Pustite laganu muziku i nežno igrajte sa bebom u sobi.

9. To će vašoj bebi koristiti i biti joj kao lagana i nežna vezba. Fizička pokretljivost je jednostavna i spada u zabavni način da pokažete ljubav svojoj bebi. Pevajte i igrajte u ritmu pesama sa bebom!!

10. Čitanje je odličan način da uspostavite vezu sa bebom dok razvija svoje jezične sposobnosti. Počnite sa velikim knjigama koje imaju jasne ilustracije. Ljuljuškajte bebu u rukama i pustite je da oseti iskustvo koje čitanje knjiga daje.

No comments: