Pitanje pristiglo mailom: Dojenje i menstruacija

Draga Tea,
oduševljena sam tvojim sajtom i mislim da ima stvarno puno korisnih informacija za mame koje doje svoju decu. Ja sam mama koja doji svoju dvoipomesečnu devojčicu, za sada veoma uspešno. Nikada nisam imala problema sa količinom mleka(bilo ga je u početku i previše) al poslednjih dva dana moja beba stalno traži da jede.Moram da napomenem da sam ja izgleda dobila nešto što liči na menstruaciju( količinski je mnogo manje, krv je mnogo svetlija).Interesuje me kako menstruacija utiče na količinu i kvalitet mleka? Da li je moguće da se količina smanjila zbog tog krvarenja?Da li to krvarenje mogu uopšte posmatrati kao menstruaciju?
Unapred zahvalna,
DC

Odgovor:

Draga DC
najpre izvinjenje sto cu biti kratka. Naime na odmoru sam i sam sa porodicom pa samo kratko da ti cestitam na dosadasnjem uspesnom dojenju. Nastavi da dajes bebi da sisa uvek kada hoce i pusti je da ona odredi kada joj je bilo dovoljno. Nailazi vam skok u razvoju u vreme kada beba ima sest nedelja. Kod nekoga dodje malo ranije a kod nekoga malo kasnije. Samo budi uporna da dojis i dalje. Nemora da znaci da je zbog tvog ciklusa, cak sto vise ubedjena sam da je skok.
Krvarenje koje je pocelo je naravno ciklus ali bebe nastavljaju da sisaju i dalje. Neke se malo pobune jer mlekce moze malo da promeni ukus ali se brzo prilagode i nastavljaju dalje.
Izvini jos jednom na kratkom odgovoru.
Tea

No comments: